NoRubbish i den gamle Phillips fabrik
June 21st, 2014 Af susan

På besøg i Piet Hein Eeks fantastiske lokaler i Eindhoven

Siden jeg i 2012 skrev om Piet Hein Eek første gang (se artiklen her), har jeg glædet mig til den dag, hvor jeg ville få mulighed for at se herlighederne selv. Og den mulighed kom nu i juni, da vores vej stort set førte os forbi Eindhoven - ok, vi havde planlagt lidt efter det :-)

Da vi parkerede ved de fantastiske røde fabriksbygninger med de enorme vinduer,

konstaterede vi, at vi havde tre timer til besøget, og besluttede at vi kunne tage en kop kaffe i Eindhoven for det tilfældes skyld, at vi skulle få tid til overs. DET fik vi ikke!

Rundt om hjørnet var indgangen til caféen, hvorfra billedet øverst i artiklen stammer. Et skønt rum med en langbar lavet af gamle rør malet i glade farver og med et miks af genbrugsmøbler og Piet Hein Eeks egne scrapwood møbler.


Lysekrone lavet af gamle mælkefarvede glasskærme fra petroleumslamper.Imponerende langbord bagerst i caféen med udsigt gennem de store vinduer til det enorme lager af gammelt træ.

Ud over café, lager og værksted er der mange, mange kvadratmeter showroom og butik. Først og fremmest vises selvfølgelig Piet Hein Eeks egne ting, men også bøger, køkkengrej, Tokyobike og Freitags fede tasker lavet af gamle presseninger fra lastbiler.


Højglanslakeret scrapwood bord.Knagerækker.Skrivepult og stol.De klassiske Piet Hein Eek stole.Sengebord, minireol, taburet...Gæsteseng.Børnesenge.Langbord til vuggestuen.Møbler af gamle rør.Bordfodbold - lidt federe end sædvanligt....og en lidt sejere gocart.Et kig ud over værkstedet.og et mere.


"Hvis man vil have succes og designe smukke genstande er det langt vigtigere at skabe stimulerende omgivelser for sin dagligdag, end det er at opsætte alle mulige mål for fremtiden." citerer jeg her Piet Hein Eek for at have skrevet. Og jeg må sige, at han er en mand, der følger sine visioner. Jeg kan godt forstå, at der kan designes og fremstilles skønne møbler i den gamle Phillips fabrik.

Faktisk er omgivelserne så unikke, at det første, vi så, da vi ankom, var et brudepar, der var taget hertil for at få taget deres bryllupsbilleder.


Følg NoRubbish på Bloglovin

Tilføj kommentar