DIY
July 25th, 2013 Af susan

Haveshelter i den gamle carport

Vi havde på forhånd hørt om projekt; haveshelter i den gamle carport. Og vi havde løbende fået projektstatusopdateringer. Alligevel blev vi temmelig overraskede - og meget imponerede - da vi trådte ud af bilen ved min kollegas sommerhus på Djursland.Sådan så carporten ud for bare et par måneder siden.


Her er familien gået i gang med fundamentet - trædækket er noget af det i shelteret, der trods alt ikke er lavet af genbrugmaterialer!

Fin detalje at udfylde tomrummene i pallerne med brænde.


At kaste sig ud i genbrugsbyggeprojekter kan være meget tidskrævende. Brugte materialer finder man ikke altid i antal og størrelse, der passer til det projekt, man er i gang med. Der skal ledes!

Men når det gælder projekt haveshelter på Djursland, så har min kollega, John, og hans kone, Tine, været utroligt heldige (OG ikke bange for at spørge - skal det siges!).

 • Pallerne fik John fat i, fordi en virksomhed længere nede af vejen skulle lukke.
 • Kabeltromlerne stod på en byggeplads i Horsens. Dem fik John - af håndværkerne - lov til at tage med, hvis han først viklede den kobbertråd af, der stadig sad på dem (det viste sig at være en større opgave).
 • Den runde glasplade, der ligger på spisebordet, fik familien af én fra området. Han var via sit arbejde blevet bedt om at køre to runde glasplader på containerpladsen - og tilfældet ville, at diameteren på glaspladerne og kabeltromlen var nøjagtig ens. Glaspladerne stod stadig i deres emballage...
 • Madrasserne, der ligger på pallerne, kommer fra en campingvogn, som netop var købt i den nære familie. På grund af sygdom skulle de ellers næsten nye madrasser udskiftes.
 • De ca. 5 cm tykke og 250 cm lange planker (3 stk.), der ligger på køkkendisken, så John på en køretur. De stod uden for et savværk, der skulle lukke, og endte med at koste John og Tine 200 kr. og to øl.

 • Man kan sige, at en del af tingene ikke er genbrug i egentlig forstand - men de er i høj grad No Rubbish!! Var de ikke endt i shelteret, var de endt som affald - eller brænde.

  Tilsat gode detaljer står rummet nu som en fantastisk helhed. Det er smukt og virkelig anvendeligt!

  Og så vækker det opsigt i området. Vi sad derude en aften, da en sort VW Up standsede, en pige steg ud, kom ind i haven og sagde (noget genert): "Det er altså lidt pinligt det her... Men det er simpelthen så flot det, I har lavet. Må jeg få lov til at tage nogle billeder af det". Det måtte hun - selvfølgelig! Vi indrømmede, at det slet ikke var os, der havde lavet det. Og så fik hun hele historien ovenfor.


  Følg NoRubbish på Bloglovin

  Tilføj kommentar