CradleBar i DAC om cirkulær økonomi
September 19th, 2012 Af susan

Om at gå fra at være mindre dårlig til at gøre en positiv forskel

Tak fil CradlePeople for en indholdsrig time til CradleBar i DAC!

Emnet til Cradlebar var cirkulær økonomi. Cirkulær økonomi, der adskiller sig fra megen af den aktuelle snak om grønne tiltag ved at hæve ambitionsniveauet; vi skal ikke lade os nøje med at skade miljøet mindre, end vi gør nu, vi skal derimod sikre, at vi gennem vores produktionsapparater og vores levevis sætter et positivt aftryk på miljøet.

For en kort introduktion til cirkulær økonomi se mere på www.cradlepeople.dk.

Den gode nyhed vedr. cirkulær økonomi er, at ideen er ved at blive taget alvorlig rundt om i større danske virksomheder. Den dårlige nyhed er, at det sker, fordi der om kort tid ikke findes noget andet valg.

Mangel på råvarer som f.eks. stål og kobber vil i de kommende år blive mærkbar for mange virksomheder. Priserne på de knappe råvarer er allerede stigende og vil ende med at slå bunden ud af deres økonomi. Som det fremgår af grafen ovenfor, nåede vi turning point, hvad angår råvarerpriser, kort før år 2.000.

Til CradleBar var der indlæg fra COWIs Jasper Steinhausen, der meget konkret anskueliggjorde problematikken. COWI har i øvrigt som den første danske rådgiver certificerede Cradle-to-Cradle konsulenter. Så her er der altså hjælp at hente, hvis man som virksomhed vil have hjælp til at omstille til mere cirkulær økonomi. Se mere på www.cowi.dk.

Derefter var der indlæg om biodiversitet fra Københavner virksomheden Habitats. Biodiversitet lyder, ja, som noget man kun forstår, hvis man har stor, faglig indsigt. Men meget kort fortalt arbejder Habitats med at skabe levende landskaber og grønne byrum, der tilgodeser variationen i den levende natur på - til glæde for os alle, her og nu og på sigt. Et eksempel på Habitats indsats er Vild med Vilje projektet på Tåsinge Plads i København. Læs mere om Habitats på www.habitats.dk.

Et kort, interessant sammenklip fra dagen i DAC kan du se her:

Tilføj kommentar