Fra lineær til cirkulær økonomi
July 1st, 2012 Af susan

CradlePeople inviterer til minikonference i DAC den 31. august 2012

En økonomi baseret på ressourceeffektivitet vil ikke bare nedbringe mængden af affald, den kan muligvis også være en løftestang i forhold til den økonomiske krise.

CradlePeople inviterer sammen med miljøminister Ida Auken til minikonference om muligheden for at omstille til cirkulær økonomi. Konferencen afholdes i DAC den 31. august 2012, kl. 16:00 - 18:00. Læs mere om arrangementet på www.cradlepeople.dkI den cirkulære økonomi tager virksomhederne ansvar for deres produkter, og der er fokus på produkternes livscyklus. Produkterne skal kunne returneres til virksomheden og genanvendes efter endt brug. De enkelte komponenter skal kunne indgå i nye sammenhænge; som sig selv eller som råvarer i ny produktion. Så lidt som muligt, helst ingen ting, skal kasseres. Og det affald, der - på trods heraf - bliver, skal kunne optages i naturen, uden at naturen tager skade.

I februar 2012 kom en Mckinsey rapport, der peger på, at der er god økonomi at hente for de virksomheder, der tænker i cirkulær økonomi. Åbenlyst er der penge at spare på råvarerne. Ligesom virksomhederne bliver mindre følsomme over resourceknaphed.
Nye jobtyper f.eks. i forbindelse med indsamling, sortering og genfabrikering og besparelser på affaldshåndtering, som den vi kender i dag, er yderligere argumenter, der viser, at cirkulær økonomi kan være en vej ud af den økonomiske krise, uden at miljøet skal betale prisen.

Mckinsey rapporten kan læses i hele sin udstrækning på www.thecirculareconomy.org, hvor der også ligger et 13 siders sammendrag.

I samarbejde med erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner, myndigheder og NGO'er har CradlePeople udarbejdet en anbefaling vedr. omstilling til cirkulær økonomi i Danmark, som er overrakt til miljøminister Ida Auken. Anbefalingen kan du læse her; Cirkulær økonomi i Danmark maj 2012

Tilføj kommentar