Sticx
March 18th, 2012 Af susan

Kunstmøbler af genbrugstræ.

Sticx er unika møbler laver af brugte transportpaller, overskydende træ fra byggeri o.l.

Hvert enkelt møbel har sit helt eget udtryk. Udtrykket kan udspringe af det enestående i træets 'historie'; påtrykt stempel, tekst osv. Eller det kan være skabt af kunstnere tilknyttet Sticx, der undervejs i konstruktionen eller efterfølgende udsmykker møblerne på helt enestående vis.

Mads Pallisgaard og Mikkel Johannessen er kræfterne bag Sticx. To kreative sjæle der i bagagen har erfaring med bl.a. grafiske arbejder, maleri og tegning. Elementer der tydeligt ses i de færdige møbler.

Sticx folkene er drevet af tanken om at udvikle alternativer til konventionelt design og at bruge materialerne fuldt ud. Tanken om at bruge kasseret træ og genoplive træets energi udsprang helt naturligt derudaf.

Udfordringen har været at give træet sin styrke og holdbarhed tilbage. Løsningen fandt Sticx i form af en miljøvenlig Epoxy, der fremstilles hos LKR Epoxy. Hos LKR Epoxy har de fjernet de giftige fortyndere fra epoxyen uden at forringe kvaliteten. En indsats der i 2000 gav firmaets Sydkystens Miljøpris.

Resultatet er Sticx' helt unikke møbler, herunder badekar og udekøkkener, der er både slidstærke, stabile, vand- og syrefaste. Møbler der med stor troværdighed udstråler kreativitet, kvalitet og omtanke.


Kubicx Kunstbord dekoreret af Mikkel Johannessen


Pop Natur - skammel med sirlig mosaik af pallestempler.

Se mange flere spændende møbler på www.sticx.dk

STICX EKSISTERER DESVÆRRE IKKE MERE

Tilføj kommentar